Etnische elementen en souvenirs in je interieur? Zo doe je dat.

door | Mei 10, 2018 | Hotspots, Inspiratie

De enorme graffiti draak op de metershoge muur springt als eerste in het oog. Wow, wat een gave ruimte. Een oud fabriekspand ingericht met industriele elementen, vintage meubels, en Aziatische details. Check dat behang van Chinese kranten of de wasbakken waarin weer die handbeschilderde draak rond kronkelt. Door de geur die uit de open keuken komt, waan ik me moeiteloos op een drukke markt in Bangkok.

Eclectische mix
In deze eclectische mix van industrieel, Aziatisch en vintage heb ik afgesproken met Simone, een oud studiegenoot van de NIA academie. Eens in de zoveel tijd bespreken we onze vorderingen in het interieurvak. Niks leuker dan dat te doen in een inspirerende omgeving. We zitten bij restaurant Le:en in Utrecht.

Hippe Aziaat

We hebben het over onze ervaringen met klanten en over hoe spannend het is om een bedrijf voor jezelf op te zetten. Zo fijn om met een gelijkgestemde ervaringen te kunnen uitwisselen. Als lunch delen we gerechtjes van de Japanse Bento box en de Indiase Thali. We fantaseren hoe wij zo’n opdracht zouden aanpakken. Dat iemand zegt… ik heb een fabriekshal en wil daar een hippe Aziaat van maken, richt jij het maar in. Een droomopdracht.

Vintage items uit Spanje en India verzameld met liefde

Etnic chic 

Ook altijd leuk vind ik het, om te kijken hoe je bepaalde elementen uit zo’n restaurant bij jou thuis zou kunnen toepassen. Nu is zo’n grote draak op je muur misschien weer iets te veel van het goede, maar op een subtiele manier een etnische touch geven aan je huis kan het heel persoonlijk maken. Zeker als jij fijne herinneringen hebt aan bepaalde reizen en misschien zelf wel souvenirs hebt meegenomen.

Welk verhaal vertelt jouw huis?
Een mooi voorbeeld van iemand die op een prachtige manier etnische accenten in haar interieur heeft aangebracht is de Zweedse styliste Marie Olsson Nylander. In een strakke fris witte basis mixt ze doorleefd hout met haar souvenirs. Vintage items uit Spanje, India en Tsjechië. Alle ongewone en unieke stukken die je ziet in dit huis, zijn verzameld met liefde. En vertellen een verhaal. Kijk mee en laat je inspireren. Welk verhaal vertelt jouw huis? 😉