Laat je inspireren door de bohemian sfeer van het eiland Santorini.

door | Mei 14, 2018 | Inspiratie, Reizen

Al van jongs af aan zijn mijn zintuigen gespitst als ik mooie interieurs voorbij zie komen. In het echt, in bladen, maar zeker ook in films. Dat zijn beelden of een bepaalde sfeer die dan blijkbaar zo’n indruk hebben gemaakt dat ze jaren later nog regelmatig oppoppen in mijn hoofd. Een van die films en zeg maar gerust guilty pleasures;) die voor mij nu nog steeds symbool staat voor het ultieme zomergevoel is Summer Lovers. Een low budget film uit 1982 met o.a. Daryl Hannah als een jonge Amerikaanse toeriste, die zowel het Griekse eiland Santorini ontdekt als zichzelf…

Grotwoning met uitzicht op de Caldera
Laat het toeval nu willen (nee natuurlijk is dat geen toeval;) dat ik binnenkort ook een weekje naar Santorini ga. Behalve de beelden vol van avontuur en romantiek, is het voor mij vooral de grotwoning waar Daryl en haar mede-acteurs in verbleven die voor altijd op mijn netvlies gegrift staat. Een soort hippiehuisje helemaal uit de rotsen uitgehouwen.

Een mozaïek van witte huisjes tegen een vulkanische bergwand geplakt.

Onderdeel van een mozaïek van witte huisjes met blauwe deuren tegen een vulkanische bergwand aangeplakt. Met een adembenemend uitzicht op de Caldera. Dakterrasjes uitgekapt in steen die elkaar overlappen. Maar ook de rest van het eiland is ruig en sprookjesachtig tegelijk. Donkere lavastranden, pastelkleurige dorpjes, woeste kliffen en kleine kerkjes met blauwe koepeltjes.

Santorini 2.0
Het eiland had altijd al een grote aantrekkingskracht op veel bezoekers, maar inmiddels heb ik begrepen dat het wel heel toeristisch is. En met die toeristen komen dan natuurlijk ook de voorzieningen. Prachtige boutique hotels die eer doen aan de bijzondere Cycladische bouwstijl. Dat levert interieurs en plaatjes op waar je volledig bij wegzwijmelt. Waarschijnlijk inmiddels wel wat luxueuzer en meer gestyled dan het hippiehuisje uit mijn herinnering. Dus ook al mocht de sfeer van de film niet meer helemaal terug te vinden zijn op het eiland, mijn zintuigen zullen opnieuw op scherp staan. Santorini 2.0. Zwijmel mee!

Credits
Foto 1 & 2: Kate Holstein
Foto 3 & 4: Find us lost
Foto 5, 6, 7, 8, 9, 10 & 11: Sophia Suites