6 gave industriële locaties die je niet mag missen tijdens DDW ’18.

door | Okt 16, 2018 | Hotspots, Inspiratie

Nog even en dan gaat de Dutch Design Week weer van start. 9 dagen, 2600 designers, 110 locaties, 400 events, food, drinks & music. Mij bekruipt tijdens die dagen altijd een trots gevoel. Het zindert in Eindhoven. Er hangt een internationale vibe omdat de hele Nederlandse en buitenlandse designscène, bloggers, stylisten, ontwerpers en pers zich verzamelt in ‘mijn stad’ 😉

Verborgen plekken spotten
Wat ik een geweldige bijkomstigheid van de DDW vind, is dat we – zonder gene – mogen binnen kijken. Allerlei ‘verborgen’ plekken in de stad geven zich bloot. Ateliers die normaal gesloten blijven, openen hun deuren. Industriegebieden en fabriekshallen geven hun verleden prijs. Sommige nog onaangetast door projectontwikkelaars met grote verander-ambities. Andere al bevolkt door the hip and happening. In beide gevallen de moeite waard.

Industriegebieden en fabriekshallen geven hun verleden prijs.

Tijdens deze week showt Eindhoven haar industriële karakter in vol ornaat. En wij kunnen daarvan meegenieten. Dus nog los van alle design-events zijn dit de 6 gaafste industriële locaties die je niet mag missen.

DDW 2018 20 okt – 28 okt Eindhoven 

De oude Campina melkfabriek. Een gebied aan de rand van de binnenstad, aan het kanaal waar een nieuwe wijk ontwikkeld gaat worden. Genaamd: ‘De Zuivelfabriek’. Verschillende historische fabriekspanden worden daarbij gered. Tijdens de DDW is hier de tentoonstelling Robot Love te zien. Een goede gelegenheid dus om hier alvast eens een kijkje te nemen.

Inmiddels al weer 8 jaar geleden besloot Piet Hein Eek van een aantal vervallen fabriekspanden op Strijp R zijn thuisbasis te maken. Hij ontwikkelde zijn atelier, fabriek en restaurant op de historische plek waar vroeger de beeldbuizen voor de miljoenen tv’s van Philips werden gemaakt. Naast de presentatie van zijn eigen collectie, geeft Piet Hein Eek ook tijdens deze DDW graag de ruimte aan jong en opkomend designtalent.

Op Strijp T (dat doorgaat waar S ophoudt;) is de voormalige energiecentrale van Philips omgevormd tot een innovatieve plek met kantoor- en atelierruimtes voor de creatieve maak-industrie. De jonge architecte Janne van Berlo renoveerde het gebouw op spectaculaire wijze met de nadruk op de industriële kenmerken. Tijdens de DDW is hier een expositie over gezondheidszorg.

De Kazerne is gehuisvest in – jawel je raadt het al – een van de eerste marechausseekazerne’s van Nederland (1825) en naastgelegen industriële loods Gemeentereinging. Het grote complex midden in het centrum van de stad is nu een combinatie van ontmoeting, expositie en hospitality met als thema design. Tijdens de DDW altijd een echte hotspot. Niet missen!

Philips’ voormalige energiehuis herbergt restaurant Radio Royaal. Dertienhonderd vierkante meter onopgepoetst industrieel design met een frans-duitse keuken gelegen op Strijp S. Lekker eten in een indrukwekkende ruimte.

It’s all about sweet in de Pastryclub. In deze voormalige machinekamer in het hart van Strijp S zwicht je gegarandeerd voor de zoete verleiding. Chocolaterie, patisserie, ijssalon, salon du thé…. en dat in een fantastische ruimte. Als je het mij vraagt een perfecte stop tussen al het designgeweld. 😉

Dutch Design Week 2018 20 – 28 oktober. Gaat dat zien!